Εκκλησία Κύπρου - Κατάρ: Επενδύσεις μαμούθ σε Πάφο και Λεμεσό

Θεού και Αλλάχ θέλοντος... χρυσοφόρες θα είναι οι επενδύσεις της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου με τους Εμίρηδες του Κατάρ...

Οι επενδύσεις που σχεδιάζει η Εκκλησία της Κύπρου με το Κατάρ δεν περιορίζονται μόνο στην περιοχή της Αγίας Νάπας, όπως πρώτο αποκάλυψε το InBusinessNews, αλλά θα αφορούν και άλλα projects στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews στα σκαριά βρίσκεται επένδυση €500 εκ. σε γη 30 σκάλων απέναντι από το Aliathon Holiday Village στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Πάφο, αλλά και επένδυση €100 εκ. στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.


Αναλυτικά, για το παφίτικο φιλέτο η αξία του οποίου κοστολογείται στα €100 εκ. έγινε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του πρέσβη του Κατάρ στην Κύπρου και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην οποία εκφράστηκε η βούληση του αραβικού εμιράτου να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο ακίνητο για σημαντική ανάπτυξη.


Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε προτάθηκε η κατασκευή 5στέρου ξενοδοχείου, αλλά και η κατασκευή πολυτελών επαύλεων. Το μοντέλο αυτό στην ουσία θα μοιάζει με αυτό που υπάρχει σήμερα στο ξενοδοχείο Le Meridien στη Λεμεσό, το οποίο άρεσε πολύ στους Καταρανούς κατά την πρόσφατη τους επίσκεψη στο νησί μας (διέμειναν εκεί).


Όσον αφορά στην επένδυση που θα γίνει στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, εκτός από την Εκκλησία και το Κατάρ θα έχουν κουμπάρο και το Δήμο Λεμεσού αφού μέρος της γης του ανήκει. Εκεί προβλέπεται η κατασκευή μεγάλου παιδότοπου, εστιατορίων και κέντρων αναψυχής το κόστος της οποίας θα αγγίζει τα €100 εκ.


Τέλος, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε καλός γνώστης του θέματος, ο απώτερος στόχος του Αρχιεπίσκοπου μέσω αυτών των επενδύσεων, είναι η Εκκλησία να καταστεί ο μεγαλύτερος εργοδότης της Κύπρου, καθώς θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των πιστών της. Τώρα το ότι ο συνέταιρος στα έργα αυτά θα είναι μουσουλμάνος, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.


http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/financials/270992

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου